login

materiale utilizate

ATIPIC foloseste in productia de mobilier si in amenajarile interioare o varietate de materiale, accesorii, tehnologii si utilaje, conventionale sau mai putin conventionale, pentru a putea rezolva cerintele proiectelor si a beneficiarilor acestora. Urmatoarele materiale, pot fi utilizate, separat sau impreuna, pentru a creea un ambient unitar, personalizat, unicat, asa cum l-ati proiectat, dorit sau visat.

Materialele prezentate sunt o parte din cele folosite in productie, ele incercand sa va creeze o imagine asupra multitudinii de posibilitati din care puteti alege. Aceste materiale folosite in industria mobilei si nu numai, depasesc adeseori limitele imaginatiei.

———————————————————————

MATERIALE COMPOZITE : Corian ; Hanex ; Krion ; Himax etc.

Corian® de la DuPont™ este un material compozit solid, neporos, compus din minerale naturale, răşină acrilică (cunoscută şi ca PoliMetil MetAcrilat sau PMMA) si pigmenţi netoxici. Datorita urmatoarelor sale caracteristici, Corian® oferă o gama variata de posibilitati in proiectare si in executia elementelor de mobilier modern, neconformist, a mobilierului si placarilor cu caracter unitar, monobloc. Este un material termoformabil, putand lua forme si dimensiuni variate, in functie de imaginatia proiectantului, a designer-ului sau arhitectului.

Principalele caracteristici sunt:

– Rezistent la factori mecanici si chimici, fara modificari de forma sau consistenta

– Material solid, neporos, fara capilaritate sau microfisuri

– Nontoxic, utilizabil in industria alimentara sau medicala

– Lipituri si imbinari aproape invizivile

– Se poate repara, reconditiona, refinisa mat sau lucios

– Poate fi translucid

– Este termoformabil tridimensional

link site DuPont Corian®                     link site Culori Corian®

detalii tehnice Corian®

Datele tehnice au fost preluate de pe site-ul producatorului sau a distribuitorului. Nu ne asumam eventualele greseli sau omisiuni.

———————————————————————

Lemn masiv ; esente autohtone si exotice – link site Holver

Furnir ; esente autohtone si exotice – link esente lemnoase

Placi stratificate din lemn link placi Holver

———————————————————————

Placi compozite: DIBOND®; Alucobond; etc. DIBOND® – ul este un material compozit produs de către firma germană ALCAN Singen GmbH.

Plăcile DIBOND® au feţele dintr-un aliaj din aluminiu special de grosime 0,3 mm şi miez negru din polietilenă de înaltă densitate.. Suprafeţele sunt acoperite cu vopsea poliesterică conform standardelor ECCA (European Coil Coating Association)

Principalele caracteristici sunt:

– Rezistenţă mare la coroziune

– Uşor de prelucrat cu maşini uzuale, electrice sau pneumatice

– Suprafaţa dură, perfect plană, ideală pentru serigrafiere şi tipărire digitală

– Rezistenţă la îndoire, raza minimă de roluire este = 15 x grosimea plăcii

– Greutate mică a materialului

– Amortizează vibraţiile, astfel utilizarea în construcţiile de automobile şi vagoane reprezintă un avantaj

– Se poate folosi atât în aplicaţii de interior cât şi de exterior

– Rezistenţă UV deosebită

– Stabilitate exterioară excelentă, temperatura de lucru între -50C° si + 80C°.

– Expansiune termică minimă

– Reciclabil 100%

specificatii tehnice DIBOND

Datele tehnice au fost preluate de pe site-ul producatorului sau a distribuitorului. Nu ne asumam eventualele greseli sau omisiuni.

———————————————————————

HPL (high-pressure laminates): Fundermax, Resopal, Formica, Arpa, Dekodur, Alpi,  etc.

Melamina (high-pressure laminates) este un material sub forma de folie/placa de grosimi variate folosit pentru acoperirea decorativa a placilor nefinisate cu diverse decoratiuni.

HPL-ul a fost inventat in America la inceputul secolului trecut, mai precis in 1913. Desi au trecut aproape 100 de ani de la inventarea acestuia, limitele materialui in ceea ce priveste aplicatiile posibile nu au fost inca atinse, si multe inovatii apar in lume si sunt promovate an de an cu ocazia targurilor si simpozioanelor de specialitate. Producatori precum Dekodur inoveaza continuu in domeniul HPL-ului, si creeaza noi tendinte cu prilejul expozitiilor anuale de profil. HPL-ul (High Pressure Laminate) este un compus format pe baza de hartie si rasini fenolice. Practic, mai multe foi de hartie kraft trecute printr-o baie de rasini fenolice sunt puse una peste alta, se aplica si o foaie finala care da decorul si toata acestea sunt puse intr-o presa speciala unde stau timp de aproximativ 1 ora la 150gr C.  Rezultatul il reprezinta foi de material foarte rezistent in dimensiuni diferite si cu grosimi intre 0,5 si 25mm. Foaia de decor  este in mod uzual print de inalta definitie pe hartie speciala, care reproduce culori uni, lemne, roci, modele abstracte sau desene personalizate. In loc de print producatori precum Dekodur mai folosesc si metale (aluminiu, inox, cupru, staniu, aur si platina), tesaturi sau roci.

specificatii tehnice HPL

International Committee of the Decorative Laminates Industry (ICDLI)  link ICDLI

Datele tehnice au fost preluate de pe site-ul producatorului sau a distribuitorului. Nu ne asumam eventualele greseli sau omisiuni.

———————————————————————

PAL ; MDF ; HDF Bazat pe acelas procedeu de prelucrare al fibrelor lemnoase, MDF sau HDF, sunt placi ce se pot folosi in executia de mobilier, de elemente decorative, amenajari interioare sau pentru punerea in opera a diverselor concepte de design modern sau clasic. Este un material ce se poate finisa direct prin vopsire, lacuire, melaminare sau furniruire. Comparativ cu PAL-ul care are densitatea de 160-450 kg/m³, MDF-ul are densitatea de 600-800 kg/m³ si HDF-ul are densitatea de 600-1450 kg/m³.

Kronospan

link site Kronospan Romania

Egger

link site Egger

Thermopal

link site Thermopal

Datele tehnice au fost preluate de pe site-ul producatorului sau a distribuitorului. Nu ne asumam eventualele greseli sau omisiuni.

———————————————————————

Placi acrilice transparente sau translucide:

PLEXIGLAS® sau polimetacrilatul de metil, a fost produs pentru prima dată de firma Rohm din Germania şi înregistrat ca marcă sub această denumire. Diferenţele tehnologice de fabricaţie au dus la dezvoltarea în două direcţii a produsului, respectiv obtinut prin extrudare si prin turnare.PLEXIGLAS®XT Incolor -Plăci standard cu absorbţie UV -Rezistenţă deosebită la intemperii -Transparenţă excelentă 92% -Firma Rohm garantează o pierdere a transparenţei < 1% în 10 ani -Rezistent la impact PLEXIGLAS® GS Incolor Caracteristica principală a PLEXIGLAS® GS faţă de XT derivă din procedeul de fabricaţie, care conduce la un produs stabil, cu tensiuni interne minime.

Material uşor (d=1.19g/ cm3) în comparaţie cu sticla Rezistenţă deosebită la intemperii Izolator fonic Agreat în industria alimentară

Transparenţă foarte bună 92% Producătorul garantează o pierdere a transparenţei sub 1% în 10 ani

specificatii tehnice Plexiglas

Datele tehnice au fost preluate de pe site-ul producatorului sau a distribuitorului. Nu ne asumam eventualele greseli sau omisiuni.